pół kostki masła (125 g)
1,5 szklanki cukru
3 łyżki naturalnego kakao
140 g skondensowanego, niesłodzonego mleka
3 szklanki płatków owsianych
3 czubate łyżki masła orzechowego
1,5 szklanki cukru
3 łyżki naturalnego kakao
140 g skondensowanego, niesłodzonego mleka
3 szklanki płatków owsianych
3 czubate łyżki masła orzechowego
Płatki owsiane wsypać do dużej miski, dodać masło orzechowe.
Pierwsze cztery składniki zagotować w małym rondelku, ciągle mieszając. Gotować jedną minutę od momentu zagotowania. Zdjąć z palnika, wsypać do miski z płatkami i dokładnie wszystko wymieszać.
Układać łyżką nieduże kopczyki na papierze do pieczenia lub folii i zostawić do całkowitego ostygnięcia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz