20 dag ryżu ugotowanego na sypko
30 dag wędzonego kurczaka
10 dag kukurydzy z puszki
20 dag zielonej fasolki szparagowej
łyżeczka sezamu
łyżka majonezu
łyżka śmietany
1/2 łyżeczki musztardy
tymianek
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Fasolkę szparagową obrać, pokroić w kawałki i lekko obgotować w osolonej wodzie. Kurczaka pokroić w dużą kostkę.
Kukurydzę osączyć z zalewy. Sezam uprażyć na suchej patelni. Ryż połączyć z fasolką, kukurydzą oraz kawałkami kurczaka.
Majonez wymieszać ze śmietaną i musztardą, polać sałatkę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Przed podaniem posypać sezamem i tymiankiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz