sobota, 10 stycznia 2009

Raspberry Cheesecake Brownies

200 g gorzkiej czekolady
200 g masła
400 g cukru pudru
5 jajek
110 g mąki
400 g sera kremowego (miałam taki mielony w wiaderku jak na sernik)
cukier waniliowy
sól
2 łyżeczki soku z cytryny
150 g malin (mogą być mrożone)

Piekarnik nastawić na 170 st C.
Blachę ok. 20x30 cm wysmarować masłem i wyłożyć papierem.
Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej, ostudzić. Dodać 250g cukru pudru, 1 i 1/2 łyżeczki cukru waniliowego, wymieszać. Dodać 3 jajka - wbijać po jednym i dobrze miksować przed dodaniem kolejnego. Dodać mąkę i 3/4 łyżeczki soli. Wymieszać. 3/4 masy wlać do blaszki.

W drugiej misce utrzeć ser, resztę cukru, sok z cytryny, jajka i 1 łyżeczkę cukru waniliowego.. Masa powinna mieć gładką konsystencję.
Wylać masę serową na masę czekoladową.
Na wierzch wylać resztę masy czekoladowej i ułożyć maliny.
Piec 45-60 minut.Studzić w otwartym piekarniku.

Brak komentarzy: